Kereta Sewa Skudai

Skudai adalah sebuah bandar di Daerah Johor Bahru , Johor , Malaysia. Skudai merupakan sebahagian daripada koridor pertumbuhan baru barat daya Johor, termasuk Lapangan Terbang Antarabangsa Senai , Pelabuhan Tanjung Pelepas dan modal yang dicadangkan baru pentadbiran Johor , Bandar Nusajaya. Penduduknya adalah di antara 160,000 dan 210,000 . Skudai adalah ibu pejabat Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah dan ia adalah rumah kepada kampus Universiti Teknologi Malaysia.

Skudai terletak 8 km dari Kulai, 4 km dari Senai dan 16 km dari bandaraya Johor Bahru.

Hutan Bandar Mutiara Rini

Ia adalah sebuah taman rekreasi awam dengan taman percuma. persekitaran hijau dengan pokok-pokok dan bunga. Apa yang anda boleh lakukan di sini?

1. Jogging di taman. Ia mengambil masa kira-kira 15 minit untuk membuat bulatan pada kelajuan jogging biasa. Anda boleh menggunakan kemudahan alat senaman yang terdapat di sekitar kawasan taman.

2. Berbasikal. Anda boleh membawa sendiri atau menyewa basikal di sana. Tetapi tidak semua basikal sewa ditemui dalam keadaan yang baik, jadi pilih dengan bijak di stesen sewaan. Peralatan keselamatan seperti topi keledar dan pelindung buku lali tidak disediakan.

3. Pondok / kawasan rehat. Anda boleh meluangkan masa yang tenang di sana. Taman ini dikelilingi dengan pokok-pokok yang menghasilkan suasana yang nyaman.

4. Taman permainan kanak-kanak. Jika anda membawa anak-anak di bawah 7 tahun, ini adalah tempat untuk kanak-kanak anda. Kemudahan dalam bentuk yang baik. Biasanya sesak dengan kanak-kanak pada waktu petang sekitar 6.30 pm. Taman ini tutup pada 7:00pm.

5. Litar kereta RC tertutup. Bagi pemilik kereta RC, anda boleh bermain dan berlumba kereta RC anda dengan kemudahan litar kereta RC. Terdapat kawasan yang berpagar dan tertutup.

6. Ruang yang besar untuk layang-layang. Ini mungkin menjadi sukan yang baik jika anda membawa rakan-rakan atau anak-anak di hari berangin. Terdapat sebuah gerai menjual layang-layang juga.

7. Lapar selepas berjalan-jalan, terdapat beberapa gerai makanan bergerak di kawasan pintu masuk. 5-7pm biasanya boleh didapati. Makanan ringan dan minuman.

Escape room

Apa yang boleh dilakukan dalam tempoh 45 minit? Sila makan? Menonton siri dokumentari atau drama ? Bagaimana pula cuba untuk melarikan diri dari bilik yang dikunci dalam masa 45 minit?

Permainan Escape room adalah hiburan tertutup permainan pengembaraan terbaru di mana peserta terkunci di dalam bilik mencari petunjuk dan menyelesaikan siri teka-teki dan teka-teki untuk melarikan diri dari bilik dalam had masa yang ditetapkan. Ia adalah ujian logik anda , gerak hati , akal dan kerja berpasukan dengan rakan sepasukan anda untuk mencari kunci dan keluar dalam masa yang paling cepat.

Sejak tahun lepas, terdapat banyak kemasukan permainan melarikan diri dari bilik di Malaysia, menyediakan satu lagi alternatif untuk hiburan anda. Permainan Escape room di tingkat 4 dalam Sutera Mall , di mana membeli-belah, tempat makan dan hiburan di bawah satu bumbung.

Semasa mainan permainan, telefon bimbit atau peranti mudah alih adalah dibenarkan. Tidak boleh mengambil gambar , rakaman atau pendedahan petunjuk dan teka-teki kerana ini akan merosakkan keseronokan untuk pencabar berikutnya. loker disediakan sebelum masuk ke dalam Escape Room.

Address: L4-029 Sutera Mall, No. 1, Jalan Sutera Tanjung 8/4, Taman Sutera Utama, 81300. Johor Bahru, Johor

GPS: 1.517663, 103.671464

Website: http://www.escaperoom.international/home

Facebook: https://www.facebook.com/escaperoom.com.my

Harga

Normal/Weekend/Public Holiday: RM36

Offpeak: RM32